Gang

Nieuwsbrief Zomer 2021

Nieuwsbrief Villa Het Zwarte Paard Zomer 2021
View this email in your browser
 
Vorige maand was Mej. M. in de hooischuur van de Wilmsboo in Zuid-Drenthe. Een boo is een koeienstal met woongedeelte voor de koeherder: de booheer. Die hoedde de koeien van de rijke boeren, in dit geval in Schoonebeek, en verbleef er een groot deel van het jaar. Mej. M. ontdekte daar maar weer eens dat het geluk in een klein hoekje zit... en nam het mee naar de Meditatieruimte.
 

De Wilmsboo ligt in een strook grensland, van Duitsland gescheiden door het Schoonebeker Diep, ofwel de Grenzaa. Daar had Mej. M. een bijzondere ontmoeting. Zij vertelt erover bij de Vijver.

 
Eén van de mooiste momenten van de dag is wel de avondschemering. Bij de Wilmsboo komen dan de vleermuizen tevoorschijn voor hun razendsnelle foerageervluchten. Je kunt ze ontmoeten vanaf de veranda met op de achtergrond de bosrietzanger, die ook 's nachts zingt.
 
Tenslotte: de lente is gekomen en gegaan. De langste dag is alweer voorbij en ook de corona-epidemie - waar in de Villa gelukkig iedereen voor gespaard bleef - zal ooit op z'n retour gaan. Reden genoeg om de schoonheid van de lente en de zomer  binnen in de Villa te brengen en de buitenruimte op te frissen. Maak een tocht langs de Keuken, het Kunstkabinet, de Plaats en de Serre op de begane grond. Bekijk op de eerste verdieping de Badkamer, de Kamers van LiefdeLeven en Verdriet en de Meditatieruimte. En struin rond de Villa door Buiten, langs de Boomgaard, de Moestuin en de Vijver. Geniet en blijf gezond!