Gang

Nieuwsarchief

WILT U DE NIEUWSBRIEF VAN VILLA HET ZWARTE PAARD ONTVANGEN? STUUR EEN BERICHT NAAR INFO@VILLAHETZWARTEPAARD.NL

Nieuwsbericht september 2014

Ms M. onthult het verband tussen twee prinsessen en de staart van de ezel in: Mededelingen van de National Sillygraphics Society: NSS Mededelingen 3 in de Bibliotheek

Ook in de Bibliotheek: 5 Zwartdrukken ter lezing en vermaak van dichter/fotograaf Bloyd

Een nieuw minutenfilmpje is te zien in de Meditatieruimte: Water 3

 Een Mierenexperiment is te zien op de Plaats

 Tevens: laatste kans om de tentoonstellingen van Bloyd bezoeken: Harry’s Hoftuinparadijs bij de Vijver en A day at the beach Buiten. De tentoonstellingen sluiten op 21 september!

 Op diezelfde dag gaat alweer een nieuwe expositie van Bloyd open: Kunst in Soesterberg, 21 september van 12-17.00 uur, Oude Tempel, Tempellaan 1, Soesterberg.

Geniet!

---------

 

Newsflash 21-7-2014

Beste vrienden, volgers, Sillyanen!

Wegens een breuk in haar rechterachterpoot verruilde Het Zwarte Paard de bergwandelvakantie in Oostenrijk voor een wat minder geaccidenteerde reis in eigen land:

Het Zwarte Paard verkent momenteel Friesland en bezocht daar onder meer haar verre verwanten, die dagelijks haar huisje in Westergeest voorbij liepen.

Op verscheidene plaatsen in Friesland kwam zij standbeelden van zichzelf tegen, sommige zelfs omkranst!

Dat het Zwarte Paard hier op een dergelijke wijze wordt geëerd ontroerde haar diep.

Verder blijkt dat de Zwarte Paarden van Friesland geheel toegerust zijn op de toekomst. Zij passen zich reeds aan in verband met de stijging van de zeespiegel:

De revalidatie van Het Zwarte Paard schreed intussen letterlijk voort. Voor het eerst sinds het ongeluk op 17 april had zij op 14 juli haar wandelschoenen weer aan!

Zij bezocht bij voorkeur gebieden met deze aanduiding:

Tot de nieuwe diersoorten die tijdens de ontdekkingstochten door Mej. M. werden waargenomen behoorden onder andere de witwangstern en de witvleugelstern. Eén van de fraaiste nieuwelingen meldde zich echter in de derde pleisterplaats, Ruigahuizen. Hier kwam een bont schaapje het ontbijt opluisteren:

Rest nog een queeste naar de dwergstern en de reuzenstern, maar daarover wellicht een volgende keer meer.

Zoals gebruikelijk werd ik achtergelaten in de Villa waar de regen op de ruiten tikt. Buiten roept de groene kikker om gekust te worden. Binnen maken de Rat en Katrijn plezier in de keuken, en ik wend mij in mijn eenzaamheid tot mijn meest geliefde metgezel: 

Proost en hartelijke groet,

Seamus
 

---------

News Flash 29 juni 2014

Beste lezers, volgers en Sillyanen,

Zomer in de Villa:
Een nieuwe bijdrage van fotograaf en dichter Bloyd: de fotoserie A day at the beach

De foto’s zijn ook te zien op http://villa.bloyd.eu/

Geniet!

----------

Villa Het Zwarte Paard – Newsflash 17 juni 2014

Beste lezers, luisteraars, volgers en Sillianen!

Hoewel de mobiliteit van Het Zwarte Paard momenteel te wensen overlaat hebben wij in de Villa bepaald niet stil gezeten.

Katrijn heeft een stel kippen losgelaten op de Plaats. Bekijk hoe prachtig ze zijn en hoe ook een kip een ‘senior moment’ kan hebben. Ook plantte Katrijn hier een orchideeprimula.

Mejuffrouw M. liet zich inspireren door de eerste bloei van de rozen in het park, hetgeen neersloeg bij de Vijver in Het lied van de rozen.

De Rat ontdekte de Venus van Willendorf in een kuipje margarine en voegde haar toe aan de rariteitenverzameling in het Kunstkabinet.

In de Kamer van het Leven vertelt het Zwarte Paard over haar belevenissen in het hospitaal.

En ten slotte ontmoette Mejuffrouw M. haar oude leraar Nederlands, zonder wiens bijzondere lessen Villa Het Zwarte Paard nooit was ontstaan. Zij beschreef in Late ontmoeting, in de Serre, hoe het is om iemand na 35 jaar weer te zien.

Geniet!

----------

Villa Het Zwarte Paard Newsflash 25 mei 2014

Gastbijdrage: Harry’s HofTuinParadijs

De Villa verwelkomt haar eerste gastbijdrage: dichter/fotograaf Bloyd exposeert Harry’s HofTuinParadijs bij de Vijver, te zien tot eind juni. De Villa zorgde voor de geluidsopname. Wie meer foto’s van Bloyd wil zien, ga naar: http://gallery.bloyd.eu. Bloyd is voornemens in de toekomst ook gedichten aan te gaan leveren. We zijn benieuwd!

Twee nieuwe gedichten
Buiten is Uilen kijken opgehangen en in de Kamer van het Leven een tweede nieuw gedicht: Hoe in één klap..., over het gebroken been van het Zwarte Paard.

En twee nieuwe minutenfilmpjes
Wil je daarna even op adem komen ga dan naar de Meditatieruimte en bekijk de nieuwe minutenfilmpjes Groot hoefblad en Salie.

----------

3 mei 2014
Officiële mededeling van het Ministry of Silly E-mails

Seamus interviewt Het Zwarte Paard: Wat is erger: een gebroken hoofd en een gebroken been? => zie de Officiële Medeling van 3 mei in de Bibliotheek

- In Buiten een nieuw filmpje geschoten met een rijdende camera (vanuit de rolstoel :o): Kwik, Kwek en Kwak in het park
- Katrijn heeft de Plaats opnieuw ingericht

---------

22 april 2014

WOW! We zijn on line en de eerste positieve reacties zijn de brievenbus binnengedwarreld. Kijk maar in het gastenboek ;o))

----------

21 april, Tweede Paasdag

Het werk in en rond de Villa is eindelijk voltooid (voorlopig). We danken Looney2 voor het mooie ontwerp van de website en voor het Content Management System dat ervoor werd gebouwd. We kijken uit naar de opening en de reacties van onze bezoekers. En nu een welverdiende borrel!

----------

28 februari 2014

Na het behangen en schilderen van alle kamers in de Villa zijn we nu bezig met het meubileren, met afbeeldingen, muziek, teksten en filmpjes. Het is een hoop werk maar heel leuk.

We hopen aan het begin van de lente op een spetterende opening!