Gang

Persbericht De Leegte

PERSBERICHT

Minitheater Helling X brengt de voorstelling De Leegte

In het donker, diep verborgen onder Helling X op de NDSM-werf in Amsterdam, brengt het Minitheater op 14 en 28 december 2014 en 11 januari 2015 de voorstelling De Leegte, met Hanneke de Munck en het debuut van Villa Het Zwarte Paard.

De voorstelling is ontstaan rond het altaarstuk De Leegte, een samenwerking tussen beeldhouwsters Hanneke de Munck en Deirdre McLoughlin. De Leegte staat in het midden als scharnierpunt van een tweeluik. In het ene luik verkent Hanneke de Munck met improviserend theater de abstracte en de menselijke dimensies van de leegte, ruimte en vorm, het duizelingwekkende heelal, de zeurende verveling en hoe de leegte zichzelf tegenkwam.

Villa Het Zwarte Paard verkent in het andere luik de leegte in twaalf gedichten: de leegte na verlating, de leegte van uitputting, de leegte van het niet kunnen vasthouden, van het verlangen en uiteindelijk de verzoening met de leegte: de leegte als ruimte, als inspiratiebron waarin alles ontstaan kan.

Het is de vijfde voorstelling rond de serie moderne altaarstukken die beeldhouwster Hanneke de Munck samen met andere kunstenaars maakte.

Data
Zondag 14 december, zondag 28 december 2014 en zondag 11 januari 2015, om 14.00 en om 15.30 uur; de voorstelling duurt ongeveer een uur.

Plaats
NDSM-werf, Helling X, TT Neveritaweg 15, 1033 WB,Amsterdam-Noord. Openbaar vervoer: bereikbaar met de gratis NDSM-pont vanaf Centraal Station Amsterdam, vaartijden op 15 min. over en voor het uur (duur ca. 15 min.); rechtsaf naar de grijs-rode hijskraan, om Helling X heen: 7 minuten lopen.

Entree € 7,50, de kaartjes een kwartier van te voren afhalen.
Ontvangst met koffie/thee vooraf.

Reserveren
Er zijn 20 plaatsen. Reserveren via hannekedemunck@planet.nl of 06-844 677 13

Nadere Informatie
hannekedemunck@planet.nl, 06-844 677 13; www.hannekedemunck.nl
info@villahetzwartepaard.nl, 06-120 39 284; www.villahetzwartepaard.nl

Georganiseerd in het kader van het decemberprogramma op de NDSM-werf: www.ndsm.nl