Gang

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief Villa Het Zwarte Paard, januari 2015

Beste lezers, volgers, Sillyanen!

Allereerst een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst!

Aan het einde van vorig jaar heeft de Villa zich vooral bezig gehouden met de voorbereiding van het theaterstuk De Leegte, dat zij samen met beeldhouwster Hanneke de Munck opvoert in het Minitheater op de NDSM-werf.

Op 14 december was de première. Een select gezelschap had de kou getrotseerd en zat zo’n drie kwartier geboeid te kijken. Eén van de bezoekers werd ingeschakeld om een video-opname van de voorstelling te maken, waarvoor dank! Waarschijnlijk zal die tezijnertijd via de website beschikbaar komen, zodat ook diegenen die de reis naar de werf niet kunnen maken, van de voorstelling kunnen genieten. Wie De Leegte nog in het echt wil zien kan nog naar het theater komen op 11 januari. Kijk voor de details in het persbericht op de Nieuwspagina.

 Inmiddels zijn we na een lange zomer en herfst overgegaan naar de winter. Dit is ook in de Villa te merken. Op het atelier is een flink pak sneeuw gevallen. Buiten is van gedaante veranderd en paddenstoelen hebben zich gemanifesteerd in de Boomgaard, de Vijver, de Moestuin en op de Plaats: o.a. een gordijnzwam, een gewoon vuurzwammetje en een boleet. Bij de vijver opende zich de gele aardappelbovist en de vliegenzwam met zijn hallucinogene stoffen heeft zich spontaan genesteld in de Meditatieruimte. In de Kamer van het leven kwam het tere plooirokje boven de grond.

Ms. M is de Rat dankbaar voor het determineren van de soorten.

Als tegenwicht tegen de donkere winterdagen heeft onze kloeke huishoudster Katrijn de keuken gedecoreerd met veelkleurige 17e-eeuwse tegels met vogels en bloemen en de Serre werd voorzien van herfstrood. In de stal werd door een anonieme bewonderaar een roos achtergelaten voor het Zwarte Paard...

Ten slotte vormden zich aan de Mussaenda Frondosa Poetica vier nieuwe (najaars)gedichten. Ms M. hing er drie buiten op (Het geel van de bomen, Met elk vallend blad en Ochtendstorm) en één in het Kamer van het leven: Mythische namen.

Geniet en hartelijke groet,

Seamus McAllister
Hoofd Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Departement Buitenlandse Zaken
Ministry of Silly E-mails
Villa Het Zwarte Paard
Den Haag