Gang

Nieuwsbrief Oktober 2015
Geachte lezers, volgers, Sillyanen!

Leef!

Villa Het Zwarte Paard treedt op tijdens de kunstroute Voordorps Verbeelding, zondag 1 november van 13.00-17.00 uur. Tijdens deze Utrechtse kunstroute kunt u genieten van de creativiteit van de wijkbewoners: dans, zang, beeldende kunst etc. Villa Het Zwarte Paard brengt het kleinkunstprogramma Leef! met liedjes,verhalen en gedichten, over levenskracht en levensmoed, over leven en overleven. De voorstelling vindt plaats in het tuinenpark Ons Buiten: Pal Maleterstraat 64 in Utrecht. Zie voor alle informatie www.voordorpsverbeelding.nl.

Vakantie

De bewoners van de Villa zwermden in de zomer uit over Europa.

Katrijn en De Rat wandelden twee weken door het Lechdal in Oostenrijk. Afgezien van de mooie bergen ontdekten zij een van de langste woorden van Oostenrijk, zuivere poëzie! En ze genoten van de heerlijke Kaiserschmarren in een berghut.

Het Zwarte Paard ging naar Stuttgart, op zoek naar andere zwarte paarden: de stad voert immers het zwarte paard als stadswapen.

De stedelijke zwarte paarden zijn bescheiden, maar Het Zwarte Paard viel als een blok voor deze prachtige Mischwesen!

Ik bezocht deze zomer mijn geboortestad Glasgow en bracht menig uur door in mijn favoriete bar: the Countinghouse, waar ik het plaatselijke bier aan inspectie onderwierp.

Ms M. exploreerde de Schotse Inner Hebrides en maakte een mooie wandeling naar de An Sgurr op Eigg. Ook werd haar grote wens vervuld: een bezoek aan het eiland Staffa, met Fingal's Cave. Ms. M. hing een selectie van haar vakantiefoto’s Buiten op.

De Zevenslaper tenslotte bezocht in Londen zijn neef de Siberische muis. Dit wonderlijke dier is geheel van goud vervaardigd, met een witte vacht van email, bezet met parels en zijn rode ogen zijn gemaakt van robijnen. De Siberische muis is 12,5 cm lang (inclusief staart). Hij werd geboren in 1805 en leeft voornamelijk in veilinghuizen en kunstverzamelingen, waar hij snoept van de vergulde lijsten. De Zevenslaper vond hem de mooiste muis die hij ooit had gezien en vroeg hem of hij tijdelijk in het Kunstkabinet wilde logeren. Daar is hij nu voor iedereen te bewonderen.

Veel plezier in de Villa!

Seamus McAllister

Hoofd Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Departement Buitenlandse Zaken
Ministry of Silly E-mails
Villa Het Zwarte Paard
Den Haag
 
Stelt u geen prijs op deze Nieuwsbrief? Meldt u dan af via info@villahetzwartepaard.nl