Gang

Nieuwsflits November 2015

Beste vrienden, volgers, Sillyanen!

Neem mij niet kwalijk dat ik de honneurs waarneem voor Seamus: hij heeft tot vannacht laat doorgefeest en ligt nu zijn roes uit te slapen...

De kleinkunstvoorstelling ‘Leef!’ van Villa Het Zwarte Paard was gisteren tijdens de Kunstroute Voordorps Verbeelding namelijk een groot succes! Wij mochten maar liefst 88 bezoekers ontvangen in de Loods van Tuinenpark Ons Buiten!

 

 

DSC08007DSC08012

 

Door het prachtige weer was de hele kunstroute goed bezocht en gasten en deelnemers hadden een zeer geslaagde middag. Ook de door Looney2 ontworpen banner trok de aandacht. De Villa werd de hele middag grootmoedig bijgestaan door De Rat, waarvoor onze hartelijke dank. Ook het bestuur van Tuinenpark Ons Buiten, dat de loods om niet ter beschikking stelde zij hartelijk gedankt. Delen van de voorstelling, 20 minuten liedjes, verhalen en gedichten, komen te zijner tijd op de website. Wil je een optreden boeken stuur dan een e-mail naar info@villahetzwartepaard.nl.

 

Katrijn was daarentegen vanochtend vroeg uit de veren en heeft lente en zomer met krachtige hand de Villa uit gebezemd.

 

DSCN0984

 

De Zevenslaper tenslotte, is de koning te rijk. Een tweede logeermuis heeft zich gemeld in het Kunstkabinet, de Bowes Muis:

 

Bowes Museum Mechanical Mouse (2)

Volgens de informatie van het Bowes Museum, Barnard Castle, County Durham (UK) is deze muis 11 cm lang, inclusief staart. Hij is van goud en bezaaid met parels en heeft rode granaatstenen ogen. Het is niet zeker waar de muis is geboren. Men vermoed in Zwitserland rond 1818.

Hij werd in 1871 in Londen ontdekt door Joséphine Bowes, in de juwelierswinkel van P. Albert. Aangezien het knaagdier leeft van edelstenen, zoals diamanten en saffieren was de eigenaar van de winkel blij van hem verlost te zijn. Sindsdien woont de muis in het Bowes Museum, maar is nu voor een paar maanden op bezoek bij zijn neef de Siberische muis in het Kunstkabinet.

Geniet!

Ms. M.

Correspondent
National Sillygraphics Society

Kommies Tweede Klasse
Ministry of Silly E-mails
Departement Buitenlandse Zaken
Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Den Haag

MsM@villahetzwartepaard.nl