Gang

Nieuwsbrief 1 2016

Beste vrienden, volgers, Sillianen,

Hoewel de lente het seizoen van het nieuwe leven is, voltrok zich in de Villa het tegenovergestelde. Tijdens een logeerpartij in de Villa overleed plotseling onze Douchepoes. Nadat zij traditiegetrouw met Mej. M een douche had genomen hield haar hartje ermee op. Een laatste foto van haar en een kort afscheidsgedicht vindt u in de Kamer van Verdriet. Wij zullen haar erg missen.

Maar ik vond dé oplossing voor al onze problemen, verdrietigheden en muizenissen: de Calamiteitenhalte. Je vindt hem in de Boomgaard en bent van harte welkom daar alle grote en kleine rampen te parkeren.

We hebben niet veel winter gehad en het leven was stilletjes in de Villa. Daarom zochten wij ons vertier buiten en buitengaats. Ik ging kerstshoppen in Londen met de Zevenslaper die een leuke kameraad voor zichzelf aanschafte.

 

De Keuken is sindsdien een muizenparadijs: daar is onze voorraad uit Londen meegebrachte kazen te gestationeerd, mjam, mjam, mjam!

Aan muizen sowieso geen gebrek: twee nieuwe logees dienden zich aan in het Kunstkabinet: een Franse Agaatmuis en een Saponietmuis:

Mej M. reorganiseerde intussen de Bibliotheek en voegde de favoriete boeken van de Zevenslaper toe. Ook verzorgde zij de foto-expositie ‘Van winter naar lente’ in de Woonkamer en ontdekte de schilder Jongkind in Amsterdam:

Links de Singelgracht in Amsterdam, rechts een Rotterdamse gracht geschilderd door Jongkind in 1873, in de collectie van Museum Rotterdam.

In het kader van haar functie als correspondent voor de National Sillygraphic Society documenteerde Ms M. de uiterst zeldzame Porseleinzwammen in Westervoort en de albino waterhoen in Utrecht:

Haar schamele vrije uren brengt zij door in het Atelier, waar zij sokken breidt en weemoedige verzen componeert.

Katrijn deed de voorjaarsschoonmaak en friste een groot deel van de Villa op. Onder andere de Serre, de Meditatieruimte, de Veranda, de Kamers van Liefde en Leven, de Badkamer (waar momenteel een kokmeeuw huist), de Moestuin en Buiten werden allemaal opnieuw behangen. Op de Plaats zette ze een vrolijk bankje uit Breedenbroek neer en de Vijver kreeg een nieuwe afvoer.

And last but not least kreeg de Plee een nieuwe wegwijzer, maar enige voorzichtigheid bij een toiletbezoek is geboden!

Schroom niet om door de Villa te dwalen en even lekker van de zon te genieten op de Plaats of in de Serre.

Veel plezier in de Villa!

Hartelijke groet,

Seamus McAllister


Hoofd Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Departement Buitenlandse Zaken
Ministry of Silly E-mails
Villa Het Zwarte Paard
Den Haag