Gang

Nieuwsbrief Januari 2017
Nieuwsbrief Villa Het Zwarte Paard
View this email in your browser
 

Nieuwsbrief Januari 2017

Beste lezers, vrienden, Sillyanen!

Nadat de herfststormen de kleurenpracht van de bomen heeft gerukt, is Villa Het Zwarte Paard de winter ingezweefd. Onze laatste nieuwsbrief is weer even geleden, maar dat komt niet doordat de Villa geruisloos van de ene in de andere winterslaap glijdt. Verre van dat! Terwijl de wereld duisterder werd, niet alleen door het jaargetij maar ook door onvoorstelbare politieke ontwikkelingen, schreven, reisden en fotografeerden wij en richtten wij de Villa opnieuw in. Zelfs Villa Het Zwarte Paard bleek niet immuun voor de tijdgeest: wij ervoeren de gevolgen van een biologische aanslag, waardoor het leven binnen de muren wekenlang ontregeld was. Hieronder vindt u de highlights van onze activiteiten. U bent weer van harte uitgenodigd om rond te dwalen in de Villa en haar omgeving.

Een bioterroristische aanslag op de Villa!

Half september werd door onze kuisvrouw Katrijn alarm geslagen vanwege de aanwezigheid van bedwantsen in de Villa! Deze geniepige insluipers maakten door nachtelijke aanvallen de bewoners van de Villa het leven zuur.  Katrijn maakte hier onvervaard korte metten mee. De hele Villa werd op z’n kop gezet, ontsmet en gewassen. Zelfs alle muizen in het huis moesten eraan geloven… Katrijn richtte en passant ook nog bijna alle ruimtes opnieuw in. De Gemeente Amsterdam was gelukkig zo royaal om mij in deze benarde periode te voorzien van een nieuw Kantoor op Station Lelylaan…

De toestand in de wereld

Ms. M. stelde zich tijdens verschillende reizen op de hoogte van de toestand in de wereld. Net nadat daar drie terroristische aanslagen waren geweest bezocht zij Beieren. In Neurenberg zag zij dit ontroerende beeld: kinderen die in de Sankt-Sebaldkerk kaarsen aansteken voor de vrede… Ms. M. vraagt zich af waarom men heden ten dage geen voorbeeld neemt aan de oorlogsvoering in de Middeleeuwen: men slechtte destijds geschillen door elkaar te beschieten met bloemen! Zij vond hier bewijs voor in een Straatsburgs tapijt uit 1420. Beide foto’s maken deel uit van de fototentoonstelling Neurenberg/Fränkische Schweiz in het Kunstkabinet.

Politiek!?

Tijdens haar reis naar Aberdeen en Shetland werd Ms M. geconfronteerd met nog meer politieke onverdraagzaamheid: demonstraties voor en tegen de Brexit. Ach, was iedereen maar zo tolerant, non-nationalistisch en apolitiek als in de Villa! Ikzelf ben half Schots/half Iers, Ms. M. heeft haar woonstee in IJsland, Katrijn komt uit Amsterdam, het Zwarte Paard en de Zevenslaper hebben elkaar in Hongarije ontmoet en De Rat heeft zijn huis in Nepal. En toch leven wij over het algemeen vreedzaam samen. Meer kan ik over ons niet onthullen, want onze personeelsdossiers zijn uiteraard Top Secret!

Zwarte Paarden

Het Zwarte Paard was zeer verguld met het nieuws dat er in Rotterdam eenstraat naar haar is vernoemd!
 

Voordorps Verbeelding

Ms M is weer bezig met de voorbereiding van een optreden met liedjes en gedichten tijdens de kunstroute Voordorps Verbeelding in de herfst van 2017. Het thema zal deze keer zijn: bomen. Vier nieuwe gedichten van haar hand vindt u in de Kamer van het Leven. Op de website van Voordorps Verbeelding zal in de loop van het jaar meer informatie worden geplaatst.
 

Even bijkomen…

En tenslotte: voor iedereen die het wegens alle politieke verwikkelingen in de wereld koud om het hart wordt zou ik de twee fototentoonstellingen van Ms. M. willen aanraden: Zomer in Nederland en Aberdeen/Shetland. U bent van harte uitgenodigd om zich in de Woonkamer van de Villa hieraan te warmen. Wilt u uw hoofd koelhouden, maak dan de Winterwonderwandeling Buiten. Hier kunt u ook de bus nemen naar Shetlands meest noordelijke punt. Is dit nog onvoldoende voor uw gemoedsrust, bekijk dan de twee nieuwe 1-minutenfilmpjes in de Meditatieruimte.      

Geniet!
Seamus McAllister

Hoofd Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Departement Buitenlandse Zaken
Ministry of Silly E-mails
Villa Het Zwarte Paard
Den Haag
 
 
 
Copyright © 2017 Villa Het Zwarte Paard, All rights reserved.

Contactgegevens:
info@villahetzwartepaard.nl
www.villahetzwartepaard.nl
06-12039284

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp