Gang

Newsflash WEW 2017
Nieuwsbrief Villa Het Zwarte Paard
View this email in your browser
 

Jubileumconcert Werkgroep Eigen Werk op 21 mei, 20.00 uur, Artishock Soest

Beste lezers, vrienden, Sillyanen!


Zo'n 25 jaar geleden maakte Ms. M. deel uit van een illuster muziekgezelschap: de Werkgroep Eigen Werk (WEW). Dit was een van de vele werkgroepen van sociaal-culturele vereniging Artishock in Soest en bestond tot in de jaren '90. Vanwege het 50-jarig jubileum van Artishock werd aan de leden gevraagd om weer bij elkaar te komen voor een jubileumconcert. Hieraan is met enthousiasme gehoor gegeven!

Gratis jubileumconcert!

De instrumenten werden uit de mottenballen gehaald, liedteksten uit het archief opgediept en schorre kelen werden gesmeerd. Na maandenlang stevig oefenen resulteert dit alles in een gratis jubileumconcert op zondagavond 21 mei in Artishock, Steenhoffstraat 46A in Soest. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Artishock en de facebookpagina van de WEW.

Bezetting toen en nu

Het repertoire van de WEW werd en wordt voornamelijk bijeengeschreven en gezongen door lead-zanger en gitarist Jan, ook bekend als Jan de Stripman. In die laatste hoedanigheid maakte hij in 1986 bovenstaand portret van de WEW. De toenmalige bezetting was,van links naar rechts: Herman (wasbord), Rob (saxofoon), Jan (gitaar en zang), Roland (drums), Josje (zang), Modita (zang), Ms. M. (blokfluit en zang) en Ben (basgitaar). In de loop der jaren is, afgezien van een vaste kern, de samenstelling regelmatig gewisseld. In de nieuwe bezetting worden Jan, Ben, Roland, Modita en Ms. M. bijgestaan door Semmy (saxofoon) en Elly en Roselle (zang).

Hoe het begon...

De WEW begon in 1983 met het spelen van covers. Kort daarop volgden enkele maatschappijkritische theatervoorstellingen met eigen liedjes. De toenmalige tijd van werkeloosheid, economische crisis en oorlogsdreiging weerklonk duidelijk in de sketches en songteksten. Later ging de WEW vooral verder met muzikale optredens, onder meer bij demonstraties tegen de kruisraketten, op de Kunstmarkt van Artishock op Koninginnedag en incidenteel bij andere manifestaties en festiviteiten. Kijk voor meer WEW-geschiedenis op het blogStripman's prikbord.

Thema's van toen en nu...

Op 21 mei brengt de WEW een selectie van vooral oude nummers maar ook enkele nieuwe, waaronder één van de hand van Ms. M. zelf! De thema's van toen, oorlog, dementie, de verzorging van onze bejaarden, milieuvervuiling, blijken helaas nog niets aan actualiteit te hebben ingeboet. Maar gelukkig is de humor nooit ver weg en zult u een boeiende avond beleven, met muziek, filmpjes en foto's uit het rijke verleden van de WEW.

Reserveren kan via: www.artishock-soest.nl.

(Foto's: Fred Schilder)
 
 
 
Copyright © 2017 Villa Het Zwarte Paard, All rights reserved.

Contactgegevens:
info@villahetzwartepaard.nl
www.villahetzwartepaard.nl
06-12039284

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp