Gang

Nieuwsbrief Mei 2015

Geachte lezers, volgers, Sillyanen!

IMG_5494 pasfoto

Lente

Het heeft even geduurd maar hier dan weer bericht van de Villa! Katrijn heeft met harde hand de paddenstoelen die de afgelopen winter het pand dreigden te overwoekeren de deur uit gebezemd. Als u weer eens door de Villa dwaalt, zult u zien dat zij in plaats van deze decoratieve schimmels het huis en de tuin met lentebloemen heeft getooid. Hoewel mijn voorkeur uiteraard uitgaat naar treurige schimmeligheid, was er tegen deze voorjaarsstorm geen kruid gewassen.

De lente betekent nieuw leven en dat was rond de Villa goed te merken. Maar liefst drie kleine spruitjes dienden zich in de omgeving aan. Katrijn zette zich traditiegetrouw aan het sokken breien volgens oud-moederlijk recept.

Ook een andere lentebode meldde zich ’s avonds op de plaats: een prachtige bruine kikker. Ms M. probeerde nog even of een kus deze in de Prins op het Zwarte Paard deed veranderen, maar helaas...

In de moestuin schieten de planten de grond uit. Koko Co houdt de voortgang scherp in de gaten, verstopt achter de dille...

Uilen kijken

In april ging één van de grootste wensen van Ms M. in vervulling: het zien van maar liefst twee steenuilen in het gebied Oude Willem in Drenthe.

 

Ook in het Kunst- en rariteitenkabinet manifesteerde zich een uil, dit keer een kerkuil, in stemmige bruin- en groentonen, zittend in een kastanjeboom. De voorstelling komt uit de familie van Ms M. Speciaal voor deze gelegenheid is Buiten het gedicht ‘Uilen kijken’ weer te zien. En voegde Ms. M. er het nieuwe gedicht ‘Uilen kijken (2)’ aan toe.

Bijzondere dieren

Onder de bijzondere dieren die de Villa aandeden bevond zich ook een logee: Douchepouche, die met veel genoegen samen met de bewoners van de Villa ’s ochtends onder de douche ging staan. Jullie vinden haar in de Badkamer.

Theaterstuk De Leegte

Ms M. moest even bijkomen van de drukte rondom de theatervoorstelling De Leegte.

In december 2014-januari 2015 speelde Villa Het Zwarte Paard dit stuk vijf keer samen met beeldhouwster Hanneke de Munck. De voorstelling vond plaats in Minitheater Helling X in Amsterdam, tevens het atelier van de beeldhouwster. Het altaarstuk De Leegte, dat zij samen met Deirdre McLoughlin maakte, stond in het centrum van de voorstelling. In het eerste deel verkende Hanneke de Munck De Leegte in improviserend theater. In het tweede deel verkende Villa Het Zwarte Paard De Leegte in elf gedichten.

Zo’n 50 mensen hebben de voorstellingen bijgewoond en de kou getrotseerd. Vrijwel unaniem werd het stuk goed ontvangen. Voor diegenen die niet in de gelegenheid waren om naar de voorstelling te komen: video’s van de eerste zes gedichten zijn nu in de Woonkamer te zien. Meer zullen volgen.

Het volgende optreden van Villa Het Zwarte Paard staat gepland voor 1 november. De Villa gaat namelijk deelnemen aan Voordorps Verbeelding: een kunstroute door onze wijk. Wij houden jullie op de hoogte.

Veel plezier in de Villa!

Seamus McAllister

Hoofd Onderafdeling Buitendijkse Gebieden
Departement Buitenlandse Zaken
Ministry of Silly E-mails
Villa Het Zwarte Paard
Den Haag
 
Stelt u geen prijs op deze Nieuwsbrief? Meldt u dan af via info@villahetzwartepaard.nl